Communicatie & Multimedia Design


Semantica Stage

Q1 2013 - Q3 2013

Semantica DMS is het documentbeheersysteem waarmee Semantica klanten helpt de documentenstroom binnen organisaties onder controle te krijgen.

Coen heeft in het kader van zijn afstudeeropdracht de prototype mobiele app ontworpen, gebouwd en met klanten besproken. De app is geschreven in Javascript en maakt gebruik van het Titanium framework. De app gebruikt de informatie uit de Semantica DMS backend om gebruikers op de hoogte te houden van nieuwe documenten. Coen is bij klanten op bezoek geweest om de app te demonstreren en gebruikersfeedback te verzamelen. Zij hebben in de evaluatie aangegeven dat het contact professioneel en prettig was.

Techniek Javascript, Cordova, Titanium, REST

Resultaat Android en iOS mobiele app waarmee gebruikers van Semantica DMS op hun mobiele apparaat op de hoogte blijven van nieuwe en gewijzigde documenten, zoals scans, e-mails etc..

3d Minor

Q1 2013

Binnen CMD heb ik de 3D Minor gedaan. In deze periode heb ik samen met twee andere studenten leren werken in 3D Studio Max. Onze opdracht was een CMD Leader temaken (intro voor eventueel CMD gerelateerde filmpjes). Ons idee was om een doos te maken die verschillende objecten van de CMD-studie bevatte, deze zullen in het rond vliegen en tenslotte CMD vormen.

We hebben in de minor objecten gemaakt en geanimeerd in 3D Studio Max. Ten slotte hebben we dit verfijnt met After Effects.

Trends in ICT & Media

Q3 2012

Binnen deze periode heb ik met een andere student een experience ontwikkeld voor een drankje naar keuze. Wij hebben gekozen voor Orangina, omdat het wel verkrijgbaar is in Nederland, maar er wordt geen reclame voor gemaakt.

Aan de hand van Dan Saffer's methode: "Design for interaction", hebben we een experience ontwikkeld. Hierbij maken we gebruik van een mobiele website, landingspagina, samples, Facebookprofiel en een commercial.

Onze experience luidde: Breng de zomer terug met Orangina!

Internetmarketingminor

Q2 2012

In deze periode heb ik samen met 2 andere studenten aan een plan gewerkt voor Cup-your-Cake. De bedoeling was om kundiger te worden op het gebied van internetmarketing.

Wij hebben "Jouw verhaal, jouw cupcake" bedacht. Aan de hand van een Online marketingcommunicatie plan hebben we hier al onze bevindingen in vastgelegd. Hierbij kunt u denken aan concept voor online community, toe te passen instrumenten en kosten indicaties.

Mobile Interfaces

Q2 2012

Het idee van dit blok was een eigen app bedenken en individueel ontwikkelen. Mijn idee was de Zo Dus.app, een app waarbij studenten die net op zichzelf gaan wonen konden kijken voor allerlei handige tips van andere studenten die al een tijdje op zichzelf woonde.

Het was dus zowel een app voor thuiswonende studenten (vooral kijken) als op zichzelf wonende studenten (vooral posten van tips). De app is gemaakt met HTML5, jQuery, WebSQL en CSS3. De versie die ik had gemaakt maakte gebruik van de Youtube API, ik kon hierbij gemakkelijk Youtube video's gebruiken als demo content voor de app. Binnen de app was een login functie en waren er verschillende categorieën video's te zien (zoals studie, favorieten, Top 25).

Stage bij Sabel Online

Q1 2011 - Q2 2011

In de eerste twee periodes van 2011-2012 heb ik stage gelopen bij Sabel Online in Bilthoven en Den Haag. Tijdens deze stage heb ik onderzoek gedaan naar usability testen.

Voor deze opdracht heb ik eerst verschillende methodes vergeleken, vervolgens heb ik softwareonderzoek gedaan voor online research. Uit dat onderzoek heb ik testopstellingen gemaakt en die heb ik getest met in een pilottest. Uiteindelijk heb ik een methode ontwikkeld voor Remote User Research (Gebruikerstests kunnen uitvoeren, via internet). In samenwerking met Sabel Online is er een online prototype ontwikkeld om websites online testbaar te maken (met testtaken etc.)

Deze stage was een uniek half jaartje waar ik enorm veel geleerd heb over het bedrijfsleven en usability testen.

Westpop

Q3 2011

Bij deze opdracht werkten we met een groep van 8 studenten aan een intraner voor het fictieve festival Westpop. De uitdaging in deze opdracht zat hem in de complexe organisatie van Westpop. We hadden te maken met veel verschillende mensen, en dus verschillende mensen. Verder is het ook moeilijk om effectief te blijven werken in een groep van 8 verschillende studenten.

Het intranet is gemaakt in PHP. Naast het intranet hebben we ook een iconenset ontwikkeld voor Westpop.

The Experience

Q3 2010

Binnen dit blok heb ik een individuele opdracht ontworpen en uitgevoerd. De opdracht was: Ontwikkeling van een eigen interactief tentoonstellingsobject.

Ik heb gekozen om op een serieuze manier duidelijk te maken wat de impact van soundtrack is in een film / serie. Dit heb ik gedaan aan de hand van een filmhokje. In dit filmhokje was een beamer projectie op de muur te zien. Aan de hand van een koptelefoon kon de bezoeker driemaal hetzelfde filmpje zien, maar elk met andere soundtrack. Op een notitieblok kon de bezoeker aangeven welke emoties er bij hem / haar opkwamen per filmpje. De resultaten gaven aan dat er elke keer een hoop andere emoties naar boven kwamen.

Fotografieminor

Q1 2011

Binnen deze minor ben ik bezig geweest met fotografie. Aan de hand van verschillende lessen en opdrachten heb ik de basis onder de knie gekregen van fotograferen. Zeker de manier van kijken naar een object (lichtval, compositie) heb ik dit blok ontwikkeld.

Aan het einde van de periode moesten alle opdrachten afgedrukt worden, hier kwam meer bij kijken dan ik dacht en heb ik veel van geleerd.

Visual Communication

Q2 2010

Prototype interactief communicatiemiddel voor de Oorlogsgravenstichting. Het doel van deze opdracht was om een jonge doelgroep meer te betrekken bij de Oorlogsgravenstichting. Samen met 3 andere studenten hebben we OGS-Layar Les bedacht.

Een les waarbij een digitale speurtocht uitgezet is op een ereveld van de Oorlogsgravenstichting. Aan de hand van een smartphone en Layar wordt er verschillende content getoond (foto's, tekst, video's en opdrachten).

Informaticaminor

Q2 2010

Binnen de minor informatica heb ik samen met 4 andere studenten een database applicatie gemaakt in Java voor Sportivo. Deze moest gebaseerd worden op een klassendiagram. Binnen de applicatie waren verschillende rangordes (leidinggevende, deelnemer). Een leidinggevende moest bijvoorbeeld een activiteit aan kunnen maken met juiste categorieën en gegevens, waar een deelnemer zich voor kon inschrijven.

Courseware Design

Q4 2009

In een groep van 5 studenten hebben we deze periode een Flash applicatie ontwikkeld voor het Museon Den Haag. Onze opdracht hier was om het Doppler-effect uit te leggen aan een jonge doelgroep. Binnen deze opdracht hebben we leren werken met Adobe Flash. Verder hebben we goed onderzoek moeten doen om deze applicatie goed aan te laten sluiten bij de doelgroep.

Intromedia

Q3 2009

De eerste periode van CMD aan d Haagse Hogeschool. In deze periode heb ik in een groep van 5 studenten gewerkt aan een website voor de Haagse Hogeschool. De gedachte achter deze opdracht was dat we de school zelf leerde kennen, en een oriëntatie kregen van het werk als CMD-ers.

In deze opdracht hebben we met een opdrachtgever gewerkt. Verder is er onderzoek gedaan, hebben we content ontwikkeld en een website ontworpen.