Hobby projecten


Rainball

2023 - heden

Rainball is een concept voor een game dat ik graag wilde uitwerken in Unity. De opzet is simpel: 2 tot 8 spelers spelen als een bal in een 3d knikkerbaan. Iedereen heeft een willekeurige kleur en het doel is om de juiste kleur te worden. Dit doe je door te mengen op één van de volgende manieren:
 • Gekleurde balletjes te verzamelen
 • Tegen andere spelers aan beuken

Techniek: Unity, C#, Illustrator, Photoshop

Prototype: Op dit moment is er nog geen prototype beschikbaar...

Garmin watchfaces

2022 - heden

Bij de sporthorloges van garmin wilde ik heel graag zelf aan de slag om een eigen watchface te maken. Hierbij heb ik verschillende concepten die ik wil uitwerken. Op dit moment is er één af en beschikbaar in de garmin store (gratis). ## doZen Een minimalistische klok die de tijd ongeveer aangeeft. Geen gehaast met tikkende secondes of minuten: doZen geeft de tijd weer met een uniek dozijn notatie.
 • De tijd word weergegeven met maar 2 symbolen (X = 10, Y = 11, 0 = 12)
 • Het eerste symbool staat voor het uur (ondersteund op dit moment geen 24 uur)
 • Het tweede symbool staat voor de minuten (per 5)
 • Er zijn puntjes beschikbaar die de tijd NA deze notatie weergeeft (+0,+1,+2,+3,+4)

Wat voorbeelden:
 • 82 (2 dots) = 08h12m
 • 1X (3 dots) = 01h53m
 • Y4 (0 dots) = 11h20m

Instelling: toZen Een variatie die de puntjes verwijderd en altijd naar de toekomst wijst.
 • X5 = 10:00 - 10:04
 • 44 = 04:15 - 04:19

Download doZen: https://apps.garmin.com/en-US/apps/96cab36a-7822-4e1d-8593-4649298c7431

Techniek: Monkey C, Photoshop

Dobbelaars

2022 - heden

Dobbelaars is een nieuw spel waar je tesamen dobbelstenen rolt om bazen te verslaan. Spelers kiezen een karakter en kaarten per speelronde en rollen samen een set aan dobbelstenen. Vervolgens kies je samen welke dobbelstenen gebruikt worden om kaarten te activeren, om zo de baas te verslaan. Het spel is op dit moment nog in ontwikkeling, en voor het spelen gebruik ik deze Levensteller.

Techniek: Javascript

Kodama Klash

2019 - 2021

Kodama Klash is een uniek kaart- en dobbelspel voor 2 t/m 5 spelers. Het gebruikt elementen van poker en speelt als een soort yahtzee tegen elkaar, met een hele stapel unieke ideeën.

Rol, combineer en win!
De bosgeesten hebben ruzie en het bos is in chaos! Kies een Kodama, gebruik kaarten en krachten en vind de beste oplossing. Gebruik bijvoorbeeld een vlammenwerper, verfpot of een dubbele halve koprol.

Meer info: https://kodamaklash.nl.

Gamelist

2019

Met de enorme hoeveelheid games die ik speel, zocht ik al een tijdje naar een platform om dit goed bij te houden. Veel sites hadden weer net niet alle games of gaven mij niet de vrijheid die ik wilde. Om deze reden heb ik er zelf maar eentje gemaakt. Ik houd de lijst bij in Google Sheets en heb daarin een script geschreven die automatisch een cover image ophaalt per game. Speciaal voor mezelf heb ik ook nog een 100% completion bekertje toegevoegd waar nodig.

Techniek: Google app scripts, Javascript

Bekijk de Gamelist.

Late Legends

Q4 2013 - Heden

Als groot fan van table-top games zoals Dungeons & Dragons (D&D) ben ik in 2013 begonnen met het maken van een eigen spel, genaamd Late Legends. In dit systeem ben ik lekker bezig met het opzetten van eigen regels, karakters en een hoop andere elementen.

Mijn doel met dit project is een makkelijk en leuk systeem neer te zetten waar iedereen iets diepgaands kan vinden en talloze eigen karakters kunnen worden gemaakt en gespeeld.

Late Legends begon als handboek, maar is door de jaren heen steeds meer digitaal geworden. Op dit moment is het volledige spel ook via de website te spelen. Voor deze site kon ik ook weer lekker aan de slag met mijn front-end expertise en is de site geheel te gebruiken op mobiel en het bevat een hoop handige tools zoals calculators, generators en overzichten.

Meer info: https://latelegends.com.

Moonfall

2012 - 2013

Ik heb altijd al een game willen maken. Binnen RPGmaker VX Ace kan men zonder complexe code een oldschool role playing game maken. Het project is ruim onderweg en bevat al een ruime 2 uur gameplay! Moonfall proberen? De Moonfall Beta 2.2 is op dit moment niet beschikbaar.